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Beetroot Ice Cream

2013.02.03 Sun
P1080011.jpg
英語レシピの後に日本語レシピがあります。スクロールしてね!

Only the vivid pink scoop is the beetroot ice cream in the
picture. The white one is Cheese Cake Ice Cream that I
made as well, but no recipe for that in this page. Maybe
later.

The proportion I suggested is veggie version. It means that
you do taste "beetrooty" taste. Is it actually quite nice with
moderate sweetness. But if you would like to make it more
like a "just vivid pink ice cream", add more sweetened
condensed milk, or decrease the amount of beetroot.

click me! You can make it with us on You Tube channel from here!

INGREDIENTS
serves for 4

200g of cooked beetroot
5tbs of skimmed milk powder
2~3 drops of vanilla extract
80cc of sweetened condensed milk
2tbs of lemon juice
200cc of whipping cream


DIRECTIONS

1. Combine all the ingredients except for Whipping Cream
in a bowl.

2. Blend 1 with hand blender or the alternatives. Make it puree.

3. Whip the cream in the different bowl.

4. Combine 2 and 3. Pour it into the container and put it in the
freezer, or use ice cream machine if you have one.

5. If you freeze it in the freezer, take it out every hour for 3
times and mix it so that more air will go in. This process
prevents the ice cream to became stone hard frozen.

ビーツのアイスクリーム

写真では二色ですが、ビーツアイスはピンクの方だけです。
白い方は自家製チーズケーキアイス。こちらもリクエストが
あれば、そのうちレシピアップさせていただきます。

ここで紹介する配合は、それなりにビーツの香りと味が残る
もの。そうじゃないと、ただのピンクのアイスになってつま
らない。でも、野菜の味がわかるアイスなんて嫌!という
方は、もっとコンデンスミルクを増やすか、ビーツを減らすか
して対応して下さい。ビーツの味が残るほんのり甘いアイス、
おいしいのに...。ま、味の好みはそれぞれなので、お好きに
どうぞ。

作り方の動画はこちらから。チャンネル登録、コメントなど
お待ちしてます。
Hummingbird's Kitchen

(材料) だいたい4人分
加熱済みのビーツ  200g
スキムミルクパウダー 大さじ5
バニラエッセンス  2〜3滴
コンデンスミルク  80cc
レモン汁  大さじ2
生クリーム  200cc

(作り方)
1. 生クリーム以外の全ての材料をボウルなどにあわせる
2. ハンドブレンダーやミキサーで1をピュレ状にする
3. 別のボウルで生クリームを8分立てにする
4. 2と3を合わせまぜ、容器にうつして冷凍庫で凍らせる。
 アイスクリームメイカーを持っている人は、機械にまかせ
 ちゃって下さい
5. 冷凍庫で凍らせる場合、一時間おきに数回取り出して、
 空気を含ませるように全体を大きくまぜる

ビーツだけでなく、他のお野菜でも試してみてね!
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ビーツ (ボルシチを作る材料)は生でも、茹でても♪ 約300g~季節により変わります。

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