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Simmered Spring Cabbage and Bacon

2012.04.08 Sun
IMG_0621.jpg

Spring cabbage is softer and more flavorful. This recipe
is to enjoy the most of it's taste. Egg, Mozzarella Cheese
and Pesto sauce on top is the yummy optional.

INGREDIENTS
serves 4 adults

1 head of spring cabbage
8 strips of bacon
1/2 cup dried green peas
1 buillon cube
1 cup hot water
Salt, Pepper and Herbs
(optional)
Egg
Mozzarella Cheese
Pesto Sauce


DIRECTIONS

1. Cut (make sure you do not cut too deep!) cabbage
cruciform, yet bottom is still attached.

2. Open the top with hand, insert bacon strips between
the layers of cabbage leaves.

3. Dissolve the buillon with 1 cup of hot water.

4. Place cabbage in the deep pot. Pour 3 on the cabbage.
Sprinkle dried green peas on to and around.
Add some salt, pepper and herbs if you prefer.

5. Simmer with low heat for 15 to 20 minutes with lid on .

6. (optional) Add sliced mozzarella cheese, pesto sauce and
raw egg on top. Keep simmering another 5 minutes.


春キャベツとベーコンの蒸し煮

柔らかくて風味豊かな春キャベツのおいしさを丸ごと味わう
レシピです。チーズ、ペストソース、半熟卵をお好みで足すと
コクがましておいしい!一応大人4人分ですが、パーとタコは
二人で全部完食します。

(材料)
4人分

春キャベツ 1玉
ベーコン 8枚
乾燥緑豆 半カップ
ブイヨンキューブ 1個
お湯 1カップ
塩こしょう、ハーブ(ローズマリーやタイムがおすすめ)
(好みで)

モッツアレラチーズ
ペストソース

(作り方)
1. キャベツに深く十文字に切れ目を入れる。切り分けてしまわ
ず、底がつながっているように注意する事

2. 手で切れ目を広げ、ベーコンを葉の間に押し込んでゆく

3. お湯でブイヨンを溶かす

4. 深い鍋にキャベツを入れ、上から3を注ぎ、洗った乾燥緑豆
を上と回りに散らす。塩こしょうとハーブを適宜加える

5.ふたをして弱火で15~20分蒸し焼きにする

6. 好みでペストソース、チーズ、生卵を上部に盛り、さらに
5分蒸し焼きにする

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