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Baked Tofu Cheese Cake

2011.12.07 Wed
NYチーズケーキ

One of my signature recipe. It has been so popular and
I just was surprised realizing I have not uploaded the
recipe on this blog yet.

Please find your favorite taste by changing proportion
of cream cheese and tofu. Also, you can do half and half
of Tofu and Yogurt instead of all tofu.

I usually use brown sugar, but honey or white sugar can
be the substitute if you prefer.

2 most important tips:
* Use strainer
* Let it rest over night in the fridge before you eat


INGREDIENTS

250g Cream Cheese
200g Silken Tofu
1 Large egg
80~100g sugar
2 table spoon flour
1 table spoon corn starch
1 table spoon lemon juice
1 table spoon rum or brandy
3~4 drops Vanilla Extract

10~12 Oreo cookies for the bottom

DIRECTIONS

You can check directions from here.

1 Break Oreo cookies into fine pieces. Press it evenly on the
bottom of the mold. Keep the mold in the refredgerator.

2. Soften cream cheese.

3. Mix and blend all the ingredients with blender.

4. Strain 3 with a strainer.

5. Cover the bottom of the mold with tin foil to avoid the
water to come in.

6. Preheat oven at 170℃. Pour boiling water to baking pan
for steam baking.

7. Pour 4 into the mold. Steam bake at 160℃ for 40 minutes.

8. Turn off the heat. Leave the cake in the oven for 2 to 4
hours with oven door closed.

9. Take the cake out. Cool it in the fridge over night before
serving.

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お豆腐ベイクドチーズケーキ

子供たちにとって「ママのチーズケーキ」といえばこれ。
独立する時は着の身着のままでもこのケーキのレシピだけは
持って行く、とふたりとも宣言しています。
お友達からレシピを聞かれる率も高い人気者なのに、まだ
このブログにアップしていなかったとは!

材料の割合はお好みで増減してください。お砂糖は三温糖
がおすすめですが、蜂蜜やふつうのお砂糖でも。
とにかく絶対守ってほしいのは、生地を焼く前に一度目の
細かいざるで漉すことと、食べる前に一晩冷蔵庫で寝かせ
ることです。それから、これはお料理全般に言えることで
すが、いい材料を使うと味が違いますよ。

これさえ守れば、あとはほんとうにかんたん。技術もなに
も要りません。

ここから動画でも作り方が確認できます

(材料)
直径15cmの底が抜ける丸型1台分

柔らかくしたクリームチーズ 250g
絹豆腐 200~250g
砂糖 90~100g
卵 Lサイズ1個
レモン汁 大さじ1
ラム 大さじ1
バニラオイル 数滴
コーンスターチ 大さじ1
薄力粉 大さじ2

*底をつける場合は、オレオクッキー10枚前後を細かく砕き
 型の底にギュッと均等に押しつけてから冷蔵庫で冷やす

(作り方)
1.材料をすべて合わせ、ハンドミキサーなどで攪拌する
2.なるべく目のこまかいざるで濾す
3.型の底をお湯が入らないようにアルミホイルでおおう
4.オーブンの天板に湯を張り、160度で余熱
5.2の生地を型に流し入れ、160度で40分程湯煎焼き
6.オーブンの火を消し、そのまま2~4時間ドアを閉めたまま放置
7.取り出して、冷蔵庫で一晩冷やす




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