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Okara Pizza

2011.10.04 Tue
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Very crispy pizza using Okara, the pulp of soy beans.
There are different recipes for using raw okara or okara powder. I figured
getting either products is particularly easy out side of Japan. But please
check near by asian grocery stores to see if they have one.

I only introduce the recipe using Okara powder this time. Because how
moist the raw okara is widely different in every store, please read the memo
at the end of this article, and find the best proportion every time you make
the dough if you use the raw okara.

INGREDIENTS

300g bread flour
40g Okara powder
2 teaspoon sugar
1 teaspoon dried yeast
pinch of salt
150~180cc warm water
Your favorite pizza toppings

DIRECTIONS
1. Pour sugar and dried yeast in 80cc of warm water (not hotter than 45℃!).
Mix and leave it for 5 minutes.
2. In a large bowl, mix bread flour, okara powder and salt
3. Add 1 into 2 and knead. If the dough is too hard, add the rest of warm water
bit by bit until it makes a smooth chunk, You can add a teaspoon of olive oil
if you prefer.
4. After kneading for about 10 minute, cover the bowl and let it rest in the
warm place for 30 minutes.
5. Make few round shape pizza crusts with 4, put veges, cheese or whatever
you like as toppings.
6. Place 5 in the preheated oven in 240℃. Bake for 20 minutes.

Memo: * You can make pizza without using yeast. It will be different but still
tasty, and it is certainly much quicker.
* If you use raw okara, use 250g bread flour and 150g Raw Okara.
Cut the volume of warm water to 50cc. Make sure to add Raw Okara
AFTER bread flour and warm water (with sugar and yeast) got
blended.


おからピザ

かりっかりのヘルシーなおからピザです。腹持ちもよく「食べた~!」って
満足感もばっちり。
生おからとおからパウダー、どちらをつかうかで分量はかわってきます。
今回は状態が安定しているおからパウダーを使った配合をのせておきます。
生おからはお店、製品によって水分含有量がかなり違うので、生おからを使う
場合は強力粉250gに対し生おから150g、水分50ccからはじめ、生地の
様子をみてお湯を足していってください。

20分生地を休ませてもパン生地のように大きくは膨らみませんが失敗では
ないので、そのまま分割してのばし、トッピングをのせてください。大事なの
はものすご~く高温に予熱したオーブンに入れること。市販のピザストーンが
あるとかなりいい感じに焼けますが、なければ余熱温度を高めに、焼くときも
高めの温度でかりっと仕上げてください。

(材料)
強力粉 300g
おからパウダー 40g
さとう 小さじ2
ドライイースト 小さじ1
塩 ひとつまみ
40度くらいのお湯 150~180cc
好みのトッピングあれこれ

(作り方)
1 お湯80cc分にさとうを溶き、イーストを混ぜ入れて5分放置
2 大きめのボウルに強力粉、おから、塩を合わせ、1を一気に注いでこねる
3 まとまらないと思うので、少しずつのこりのお湯を足しながら捏ね、なめ
  らかにひとまとまりになるように調整する。ここで好みでオリーブオイルを
  小さじ1入れてもおいしい
4 10分くらいこね続けたら、乾燥を防ぐためボウルを覆い、あたたかい場所
  に20分ほどおいておく
5 4を適当に分割してピザクラストのかたちにのばし、好きなトッピングをのせる
6 240度に予熱しておいたオーブンにいれ、220~240度で20分程度、
  かりっと焼き上げる
















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