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Mikiko's Lemon Tofu Quiche

2011.06.24 Fri
IMG_3445.jpg
Please look up my kitchen diva friend Mikiko's bilingual repipe ↓
Tofu-lemon quiche

This recipe is arranged from hers. I added Hijiki Seaweed,
Onion and Garlic. It was a big hit at dinner party!!

(INGREDIENTS)
makes 21cm pie dish

All purpose flour 180g
Vegetable Oil 1 tea spoon
Butter 115g
Cold Water 4~5 table spoon
Firm Tofu 400g
Egg 2 large
Bacon 4 slices
Onion 1 large
Garlic 2 cloves
Hijiki   1/2 cup
Shredded Cheese 1/2 cup
Lemon Juice and Lemon Rind 1 large lemon
Salt and Pepper
Dries Rosemary to spirinkle on top


(DIRECTIONS)
1.Put flour&oil in food processor, pulse, add diced cold butter,
pulse until coarse meal. Add cold water 1Tbsp at a time, pulsing each
time, until dough holds together.
2. Put dough in plastic bag w/12"w, form a disc, put in fridge until firm.
3. Roll out dough into 12" dia. place in dish, pinch to make fluted rims,
chill until firm.
4. Prick the bottom, cover w/perchment paper, put pie weight, bake
15min at 220℃
5。 Remove paper&weight, bake another 15 min, let cool.
6  Put tofu, eggs, salt, lemon juice, rind, pepperin a mixing bowl,
   blend until smooth.
7. Sauté sliced bacon, sliced onion and chopped garlic.
Add to tofu paste along with Hijiki and cheese.
8. Pour paste into pie shell. Sprinkle rosemary, and bake at 170℃
  for 30minutes.



豆腐とレモンのキッシュ

お料理上手なミキコさんから教えてもらったお豆腐キッシュです。
私のバージョンは、玉ねぎ、にんにくとひじき入り。
もとレシピは彼女が楽天レシピにアップしていますので、上のリンク
から入ってみてね。


材料(21cm分)
薄力粉 150g
強力粉 30g
サラダ油 小1
バター 115g
冷水    大4~5
木綿豆腐 400g
卵 2個
ベーコン 4枚
玉ねぎ  大1
にんにく 2片
ひじき  半カップ 
シュレッドチーズ  
レモン汁 1個分
レモンの皮すりおろし 1個分


作り方
1.台:ボウルに薄力粉、強力粉、サラダ油を入れ、粉に油をいきわたす。
  冷たいバターを加え、バターが細かくなるまで指でまぜる。冷水を大さじ1杯
  ずつ、生地がまとまるまで加えながらまぜる。この工程はFPでもOK
2.ビニール袋に入れ、袋の上から円盤型にまとめ、冷蔵庫で生地が固くなるまで
  寝かせる。袋の上からめん棒で伸ばし直径30cmの円にする。袋の両端と底を
  はさみで切ってパイ皿に移して敷きこむ。ビニールをつけた状態で冷凍庫へ。
  固くなったらビニールをはがしてフォークで底にプツプツ穴をあける。
  クッキングシートをかぶせて重石をし、200度のオーブンで15分焼く。
  重石をとってさらに15分焼く。

3.フィリング:オーブンは160度に設定する。ベーコンは短冊に切り、スライス
  した玉ねぎ、にんにくみじん切りとともに炒める。
4.ボウルに豆腐、卵、塩、胡椒、レモン汁、レモンの皮のすりおろしを入れ、ブレ
  ンダーなどでなめらかにする。3とチーズ、ひじきを加えて混ぜる。
5.パイ皮に豆腐の生地を流し、表面をならしてローズマリーを散らし、
  160度のオーブンで30分焼く。



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