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New York Cheese Cake

2011.04.14 Thu
IMG_2799.jpg
This is not a healthy baby! Very decadant...
But you just cannot help loving it.

Please do not skip straining and leaving it cooled
in the oven. These are very important thing to make
this cake so deliscious. Also, please, please do not
eat it until next day. This cake needs enough time
to rest.

(INGREDENTS)
makes 15cm round cake
Use the mold with detouchable bottom

250g Softened Cream Cheese
100g Sour Cream
90~100g Sugar
1 Large Egg
1 Tablespoon Rum
Few drops of Vanilla Oil
2 Tablespoon Corn Starch
* Some cocoa/vanilla biscuts (or graham crackers) with a
tablespoon of melting butter, if you prefer to have a bottom.

(DIRECTIONS)
* If you would like to make bottom,
break biscuits into fine pieces. Mix in melting butter, and
press it evenly on the bottom of the mold. Keep the mold in
the refredgerator before start making ↓

1. Mix and blend all the ingredients with blender.
2. Strain 1 with a strainer.
3. Cover the bottom of the mold with tin foil to avoid the water
to come in.
4. Preheat 強調文oven at 170℃. Pour boiling water to baking pan for
steam baking.
5. Pour 2 into the mold. Steam bake at 160℃ for 35~40 minutes.
6. Turn off the oven. Leave the cake as in the oven for 2 to 4
hours with oven door closed.
7. Take the cake out. Cool it in the fridge over night before
serving.


ニューヨーク・チーズケーキ
なめらかでこってりで、言葉を失う美味しさです。「レシピを教えて」
と言われる頻度は「おからサラダ」に負けないほど。
絶対に省いてはいけない工程は、「濾す」と「オーブン内に放置」。
これがおいしさの秘密です。あとは食べる前に必ず冷蔵庫で一晩寝かせ
ること。これさえ守ればあとは何の技術もコツもいりません。

(材料)
直径15cmの底が抜ける丸型1台分

柔らかくしたクリームチーズ 250g
サワークリーム 100g
砂糖 90~100g
卵 Lサイズ1個
ラム 大さじ1
バニラオイル 数滴
コーンスターチ 大さじ2
*底をつける場合は、クラッカーやクッキー適量を細かく砕き
 溶かしバター大さじ1とよく混ぜて、型の底にギュッと均等に
 押しつけてから冷蔵庫で冷やす

(作り方)
1.材料をすべて合わせ、ハンドミキサーなどで攪拌する
2.なるべく目のこまかいざるで濾す
3.型の底をお湯が入らないようにアルミホイルでおおう
4.オーブンの天板に湯を張り、170度で余熱
5.2の生地を型に流し入れ、160度で35~40分湯煎焼き
6.オーブンの火を消し、そのまま2~4時間ドアを閉めたまま放置
7.取り出して、冷蔵庫で一晩冷やす





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