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Strawberry Milk Mille Crepe

2011.04.01 Fri
IMG_2605.jpg
You will only find the recipe for crepe on this page.
The picture is Strawberry Milk Mille Crepe though. If you want to make
Mille Crepe, make Milk Cream or Custard Cream (you can find recipes in
"Other Sweet Yummies" category), and make layers with crepes, cream and
sliced fresh strawberries.

INGREDIENTS
Makes 12 small size crepes

140g weak/all purpose flour
2 eggs
30g sugar
40g melted butter
360cc milk
pinch of salt

DIRECTIONS
1 Mix egg, sugar and salt in a mixing bowl.
2 Shift in 1/3 of flour into 1. Mix well. Add and mix 1/3 of milk in it.
3 Repeat the process of 2 twice.
4 Add melted butter into 3. Cover the bowl and let it rest in the fridge
for over 1 hour.
5 Heat the round frying pan. Makes 10~12 crepes.


いちごミルクのミルクレープ

ここではクレープ生地の配合と作り方だけアップしておきます。
もちもちでのびがよく破れにくい配合なので、作りやすいと思います。
ミルクレープにしたいときは、このブログのミルククリームかカスタード
クリームのレシピを参考にしてクリームを作り、スライスしたイチゴも
用意して層にしていって下さい。

(材料)
20cmのクレープ12枚前後

薄力粉 140g
卵 2個
砂糖 30g
溶かしバター 40g
塩 ひとつまみ
牛乳 360cc

(作り方)
1.卵、砂糖、塩をボウルですり混ぜる
2.ふるった薄力粉の1/3量を1に加えまぜ、1/3量の牛乳も加え混ぜる
3.2のプロセスをもう2回繰り返し粉と牛乳をすべて混ぜ入れる
4.3に溶かしバターを少しずつ加えよく混ぜたら、ボウルをラップで
  カバーして冷蔵庫で1時間以上生地を休ませる
5.フライパンを温め、クレープを焼く。テフロンがちゃんとしていたら
  油なしで大丈夫

Enjoy Cooking!!



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