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Lite Blueberry Yogurt Cake

2011.02.24 Thu
IMG_2371.jpg

This "LITE" recipe does not use heavy cream. Please go wild substituing
any of your favorite fruits for blueberries. Just be careful not to use
fresh pinapples, papayas or other ones contains high level of enzime.
It prevents cake to set. Canned ones are fine.

(INGREDIENTS)
15cm round mold

280cc Fat Free Yogurt
100cc Whole Milk
50cc Blueberry Jam
2 tablespoon sugar
2 tablespoon lemon juice
10g gelatin powder
2 tablespoon white wine
1/2~1 cup fresh/frozen blueberries
thin slice of sponge cake or crackers for the bottom if you prefer

(DIRECTIONS)
1. Sprinkle gelatin powder to white wine. Leave it for 5 minutes.
2. Heat milk and sugar. Combine 1 and melt gelatin.
3. Mix yogurt, blueberry jam and lemon juice into 2. Cool it til
half set.
4 Pour 3 into the mold. Drop blueberries on top. Refregirate.

低カロリーなブルーベリーヨーグルトケーキ

ダイエット中でも罪悪感なく食べられる生クリーム不使用のケーキ。
もっとカロリーを減らしたい場合は、無脂乳、人工甘味料を使っても。
人工甘味料は独特の後味の苦みがあるので、あまりおすすめしませんが。
台がほしい場合は、市販のスポンジ台や砕いたビスケットを使うか自分で
作りましょう。

(材料)
無脂肪ヨーグルト 280g
牛乳 100cc
ブルーベリージャム 50cc
砂糖 大さじ2
粉ゼラチン 10g
レモン汁 大さじ2
白ワイン 大さじ2
生か冷凍ブルーベリー 1/2~1カップくらい
好みで薄くスライスしたスポンジ生地や砕いて溶かしバター少量をまぶしたビスケット

(作り方)
1.ゼラチンを白ワインに振りいれふやかす
2.牛乳と砂糖をあたため、1をいれてゼラチンを完全に溶かす
3.ヨーグルト、ブルーベリージャム、レモン汁を2に加え、なめらかに混ぜる
4.とろみがつくまで冷蔵庫で冷やしたら、底が抜ける型(好みで台を敷いておく)
  に流し入れ、ブルーベリーをぽとぽと落とす
5. 固まるまで冷蔵庫でひやし、型から出す

メモ:扱いにくいですが、なるべく柔らかくてふるふるなほうが個人的には好み
なので、私はレシピの分量より少しゼラチン少なめで作っています。



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