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Soft Taffee

2011.02.21 Mon
生キャラメル

Because this is very simple recipe, please use good quality ingredients.
In Japanese, it is called "Nama Kyarameru" which means "raw taffee" in
English. It melts in room tempareture, so store in the fridge and eat
within a week to enjoy great flavor and sweet sensation in your mouth.

(INGREDIENTS)
400cc Whole Milk
200cc Heavy Cream
110g Sugar
40g Honey

(DIRECTIONS)
1 Combine all ingredients in a thick sauce pan. Heat with medium heat
until just before boiling. Keep stiring to avoid burning the bottom of
the pan.
2 Lower the heat to very low. Stir frequently but gently until it gets
thick with golden color.
3 Pour into the container. Put it in the freezer for 20 minutes.
4 Cut in pieces promptly.
5 Keep refregirated.

生キャラメル

口の中でとろ~~~んと溶ける幸せが満喫できます。
ほにゃらら牧場のとかは、もう買う必要なし!
とてもシンプルなレシピなので、材料はいいものを使って下さい。味が全然違ってきます。
常温だと溶けるので、保存は冷蔵庫で。一週間以内に食べきることをおすすめしますが、
一カ月くらいは余裕で持ちます。

(材料)
牛乳 400cc   
生クリーム 200cc
グラニュー糖 110g    
はちみつ 40g

(作り方)
1 お鍋に材料をすべて入れる。鍋底から混ぜながら沸騰直前まで中火で加熱。
2 沸騰しそうになったら弱火に。こげつきを防ぐために、頻繁に鍋底混ぜながら
 煮詰める。とろみがついていい感じの色が付くまで根気よく。
3 バットなどに流し入れ、平らにならしたら冷凍庫で20分冷やす。
4 取り出して手早く一口大に切る。保存は冷蔵庫で。
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