RSS|archives|admin

スポンサーサイト

--.--.-- --
上記の広告は1ヶ月以上更新のないブログに表示されています。
新しい記事を書く事で広告が消せます。


Category:スポンサー広告 | Comment(-) | Trackback(-) | top↑ |

Peanut Buttered Potato, Carrot and Flat Beans

2010.11.20 Sat

Peanut butter can be used to make good side dish and salads.
This is a very easy and quick side dish recipe. You can add
other vegetables such as green beans or mushrooms.
Please adjust amount of peanut butter and mentsuyu (noodle sauce)
depends on their sweetness and concentration.

INGREDIENTS
1 large potato
1 carrot
1 flat beans
○ 1 tablespoon peanut butter
○ 1 table spoon mentsuyu (Japanese Noodle Sauce)
generous amount of grinded white sesame
dash of sesame oil

DIRECTIONS
1 Slice vegetables about 1cm thick, 5cm long
2 Fry or microwave 1 until tender (but not too tender!)
3 In the mixing bowl, mix 2 and ○. Let peanut butter melt with heat
so that it will cover vegetables evenly. Add sesame and sesame oil.
* Serve hot, room tempareture or chilled.



じゃが芋と人参のピーナツバター和え

(材料)
ジャガイモ 大1個
にんじん 1本
モロッコインゲン 1本
○ピーナツバター 大さじ1
○めんつゆ 大1(濃縮ものは適当に)
すりゴマ たくさん
ごま油 適宜

(作り方)
1 野菜を細めの短冊切りにする
2 フライパンにごま油をひいて1を炒めるか、レンジ加熱で中まで火を通す
3 ボウルに2と○を入れて合える。熱で柔らかくなったピーナッツバターが全体に
 行きわたるように。すりゴマを入れて和え、ちょろっとごま油をたらす
*熱々でも常温でも、冷やしてもおいしいです
*ピーナッツバター、めんつゆの甘さによって量を調節してください




スポンサーサイト


Category:副菜Sides | Comment(0) | Trackback(0) | top↑ |
<<Vietnamese Lemongrass Chicken Rice | HOME | Milk Spread>>
name
title
mail
url

[     ]
Trackback URL
http://rubyslippers.blog45.fc2.com/tb.php/194-38700d69

上記広告は1ヶ月以上更新のないブログに表示されています。新しい記事を書くことで広告を消せます。