RSS|archives|admin

スポンサーサイト

--.--.-- --
上記の広告は1ヶ月以上更新のないブログに表示されています。
新しい記事を書く事で広告が消せます。


Category:スポンサー広告 | Comment(-) | Trackback(-) | top↑ |

Pumpkin Tofu Ice Cream

2010.11.08 Mon


I LOVE ice cream, but it is not a low calorie baby as we all know. Or, those commercial
“low calorie”stuff are loaded with unnatural industrial ingredients (just read the
label on the back).

This Tofu Ice Cream has very light texture; somewhere between Ice Cream and Sorbet.
If you like richer taste, you can substitute heavy cream for low fat milk. Also adding
Oreo cookie crumbs like this picture will add richness.
Use generous amount of spices to get Pumpkin Pie taste!


INGREDIENTS serve 8 people

300g Silken Tofu
250g cooked, skin peeled and mashed pumpkin (or canned pumpkin)
10 tablespoon skimmed milk powder
1/2 cup low fat milk
2 egg yolks
2/3 cup sweetened condenced milk
Spice (cinnamon, clove, nutmeg and cardamon. Or cinnamon only)
1~2 tablespoon brandy


DIRECTIONS

1 Mix all ingredients with blender.

2 Freeze it in the freezer. Take a peek every 2~3 hours, and mix well again each time.
The more fluffy it gets, the easier it will be to scoop. I do it 3~4 times.

3 If you would like to add Oreo cookies, mix crumbs in 2nd or 3rd time of mixing.


COOKING TIPS
* In this recipe, 1cup is 200ml (Japanese size). American cooking cup holds 240ml.
Please be careful.



かぼちゃ豆腐アイスクリーム

(材料)8人分くらい

絹豆腐 300g
加熱して皮を除き、マッシュした南瓜 250g
スキムミルク 大さじ10
低脂肪乳 1/2Cup
卵黄 2個分 
コンデンスミルク 2/3Cup
スパイス(シナモン、クローブ、ナツメグ、カルダモンなど。そろわなければ
     シナモンだけでOK)
ブランデー 適量

(作り方)

1 全部の材料をなめらかになるまでブレンダーなどで混ぜて、冷凍
2 数時間ごとに様子をみて、攪拌して空気を含ませる
3 こまめに(4回くらい)攪拌するとカチカチにならずとりわけやすい

*2回ほど攪拌した時点でおおざっぱに砕いたオレオクッキーを混ぜ入れてもおいしい。

スポンサーサイト


Category:その他の甘いものOther sweet yummies | Comment(0) | Trackback(0) | top↑ |
<<種をまく人 | HOME | SUPER QUICK!! Microwave Cookies>>
name
title
mail
url

[     ]
Trackback URL
http://rubyslippers.blog45.fc2.com/tb.php/186-19e60d59

上記広告は1ヶ月以上更新のないブログに表示されています。新しい記事を書くことで広告を消せます。