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Brown Butter Marshmallows

2012.09.30 Sun
P1070049_20120930114848.jpg

If you never had home made marshmallows before, you will be
surprised by the difference between commercial marshmallows
and homemade ones. This is the one with brown butter. The
rich aroma of butter will make you happy!


INGREDIENTS

50cc of water
1 egg white
1 table spoon of gelatin powder
1 table spoon of sugar
3 table spoon of unsalted butter
pinch of salt


DIRECTIONS

1. Sprinkle gelatin powder into water for 10 minutes.
Microwave and melt gelatin completely *Do not boil!

2. Heat butter on pan with low heat until golden brown.
Scoop and get rid of flakes and bubbles on the surface.

3. Sprinkle a pinch of salt right after turn the heat off, and
let the butter cool in the room temperature.

4. Beat egg white and sugar until firm peaks.

5. Combine 1 and 2. Mix well.

6. Quickly combine 4 and 5. Pour it into lined container.
Cool to set in the refrigerator.

7. Cut marshmallow into pieces. Let them roll on the tray
with cornstarch. Dust extra corn starch off and keep them
in the refrigerator.

焦がしバターマシュマロ

エシレのギモーヴ・オ・ブールにインスパイアされて作って
みました。バターはもちろんいいもののほうが美味しいけれど、
しっかり黄金色の焦がしバターを作ることが大事。逆に高価な
発酵バターを使うなら、焦がしバターにしないで溶かしバター
で作ってもおいしいです。レシピではお砂糖入れてるけど、
小さじ1まで好みで減らして、塩分を多くしてもOK。塩は焦
げやすく、焦がしバターの風味を損なうので、無塩バターを使
い、火を止めてから塩を加えるのもコツかな。


(材料)

水     50cc
卵白    1個分
粉ゼラチン 大さじ1
砂糖    大さじ1
無塩バター 大さじ3
塩     ひとつまみ

(作り方)
1. 水に粉ゼラチンを振り入れふやかす。電子レンジで加熱し
 ゼラチンを完全に溶かす。沸騰させないこと!
2. バターをフライパンで熱し、黄金色の焦しバターにする。
 上に浮いて来る泡などはていねいにとりのぞく。火を止めた
 ら塩をふり入れ、そのまま室温で冷ます
3. 卵白と砂糖を合わせ、しっかりと角の立つメレンゲに泡立
 てる
4. 1と2を合わせ、手早く混ぜる。分離しないようよく混ぜる。
5. 4と3を合わせまぜ、クッキングシートなどをしいた容器に
 流し込み、冷蔵庫で冷やし固める
6. 固まったら好みの大きさに切り、薄くコーンスターチを敷
 いたトレイの上で転がして、全体に薄くまぶす。密封容器
 に入れ、冷蔵庫で保存

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