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Spinich Curry (Saag Panir)

2011.01.29 Sat
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The green one in the back.
Everyone's favorite!! I used to put home-made cottage cheese
chunks, but recently has been lazy, sustituting ATSUAGE
(fried firm Tofu) for cheese.

INGREDIENTS
serve for 5
500cc pureed spinich
2 large onion
1 can of tomato
2 cloves of garlic
ginger
2 tea spoon cumin seeds
2 table spoon corriander powder
1 table spoon tarmeric powder
2 table spoon garam masala
100cc Heavy Cream (or yoghurt)
100cc water
1 table spoon salt
Atsuage, Firm Tofu or chunks of cottage cheese

DIRECTIONS
1 Pan fry cumin seeds with begetable oil. When they stop making
popping sound, add garlic and ginger.
2 Add onion, corriander powder, tarmeric, garam masala. Keep frying.
3 Add tomato. Stew for awhile.
4 Add pureed spinich and Atsuage
5 Add heavy cream and water. Add salt and check the taste.



サグパニール
みんな大好き「ほうれん草カレー」。
実は油分が少なく野菜たっぷりでとてもヘルシー。
アメリカに住んでいた時にはカテッジチーズも手作りして入れて
いましたが、東京に戻ってからはもっぱらチーズの代わりに厚揚げ
使用です。だからサグ・パニールもどき、ですね。

(材料)
5人分
ほうれん草 2束。下ゆでしてブレンダーでピュレにしたもの
玉ねぎ 大2コ  
トマト缶 1缶
にんにく 2かけ    
しょうが  適宜   
クミンシード 小さじ2  
コリアンダーパウダー 大さじ2
ターメリックパウダー 大さじ1
ガラムマサラ 大さじ2   
生クリーム(ヨーグルトも可) カップ1/2
水100cc
塩 大さじ1
厚揚げ 1枚

(作りかた)
1 サラダ油適宜を中火で温め、クミンシードを入れる。パチパチ音が収まっ
たら、刻んだにんにくとしょうがを加える。
2 玉ねぎを加えてさらに炒める。コリアンダーパウダー、ターメリック、
ガラムマサラを加えてさらに混ぜる。
3 いい香りがキッチンに充満したら、トマト缶を加え、しばらく煮る
4 ほうれん草のピュレを加え、一口大に切った厚揚げも加えひと煮ちさせる
5 生クリームを加え、さらに混ぜる。水100ccと塩を加え、味をみてととのえる


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