RSS|archives|admin

スポンサーサイト

--.--.-- --
上記の広告は1ヶ月以上更新のないブログに表示されています。
新しい記事を書く事で広告が消せます。


Category:スポンサー広告 | Comment(-) | Trackback(-) | top↑ |

Chai Rusks

2010.12.29 Wed
IMG_1978.jpg

I used home made Chai spice with creamer for this. Using commercial
Chai mix should not be any problem.
Home made Chai mix spice is the blend of
Cinnamon, Cardamon, Nutmeg, Anise, Ginger, Lemon Peel, and Clove.

(INGREDIENTS)
serve 4 people

2~4 slice of sandwitch bread. Diced
4 table spoon salted butter
1 table spoon Chai spice mix
1 table spoon coffee creamer
3 table spoon granulated sugar

(DIRECTIONS)
1 Melt butter. Add 2 table spoon of sugar, Chai spice mix and creamer.
Mix well.
2 Microwave bread for 3~5 minutes until dry and crisp. Pour 1 onto 2
whole bread pieces are hot. Mix evenly.
3 Spread bread pieces onto baking sheet. Sprinkle 1 table spoon (or
more, if you desire) granulated sugar on top.
4 Bake 15 minutes in 180℃


チャイラスク

あっというまに出来ておいしい便利おやつ。私はシナモン、カルダモン、
ナツメグ、クローブ、ジンジャー、レモンピール、アニスを好みに調合した
自家製チャイスパイスを使いますが、市販のチャイミックスなどでも代用で
きます。その場合はクリーマーは省いても大丈夫

(材料)

大きめのサイコロ状に切った食パン 6枚きり2枚
溶かした有塩バター 大4
チャイスパイス 大1
コーヒークリーマー 大1
グラニュー糖 大3

(作り方)
1 食パンをカバーをかけずレンジで4~5分加熱。乾燥してサクサクにする
2 溶かしバターにスパイスとクリーマー、グラニュー糖大2を混ぜたものを
  手早く全体に回しかけ、まんべんなくパンの表面にくっつくようにまぜる
3 天板に重ならないように並べ、上から残りのグラニュー糖をぱらぱらかける
4 180度で15分くらい焼く


スポンサーサイト
Category:クッキーやラスクCookies and Rusks | Comment(0) | Trackback(0) | top↑ |

上記広告は1ヶ月以上更新のないブログに表示されています。新しい記事を書くことで広告を消せます。